Höjning av årsavgiften 2020

Ett ständigt renoveringsarbete pågår i vår by. Både små och stora underhålls- och renoveringsarbeten behövs. För ett par år sedan målades t ex alla hus om utvändigt.

Förrförra vintern som var mycket snörik i Sälen kostade extra snöröjning och takskottning flera hundratusen kronor extra. Dessa pengar togs då av sparade medel.

Nu under 2020 kommer vi inleda arbete med byte av hela värmesystemet. Radiatorerna byts till oljefyllda och även styrningen byts ut till ett modernt system. Det befintliga systemet är sedan 1980 och styrningen har slutat fungera helt i en del hus.

På några års sikt behövs renovering av kök och hall. På längre sikt kommer tvätt- och duschrum och bastu behöva fräschas upp.

För att möta behovet av dessa underhålls- och renoveringsarbeten har styrelsen beslutat höja årsavgiften med 200 kr per vecka för 2020.

Styrelsen räknar med att ytterligare höjning av avgiften av samma storleksordning kommer att behövas inom ett par år för att klara nödvändiga arbeten och andra stigande omkostnader

2021-01-14 11:06